Автор Тема: Пилешко месо  (Прочетена 2705 пъти)

tehnolog

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 8
    • Профил
    • Ел. поща
Пилешко месо
« -: 19/06/2012, 11:12 »
Здравейте,
бих искала да попитам дали е разрешено да се съхраняват в една и съща хладилна камера пилешко месо и говеждо/свинско/ трупно месо?Става въпрос за камера за охладено месо.Охладеното пилешко месо е суровина за производството на пил.разфасовки и е опаковано, а трупното месо е готовия продукт от съществуващата кланица към обекта.
Благодаря предварително. :)
« Последна редакция: 19/06/2012, 11:14 от tehnolog »

Tashek

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 102
    • Профил
Re:Пилешко месо
« Отговор #1 -: 20/06/2012, 22:18 »
Ако трупното месо не е опаковано (фолирано) според моите разбирания - не може. Не вярвам да фолирате труповете (по ред технологични причини).

stella

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
    • Ел. поща
Re:Пилешко месо
« Отговор #2 -: 06/09/2012, 13:20 »
Според закона може, само ако е осигурена трайна и плътна преграда между отделните групи храни(в случая пилешко и телешко) и съответно всичко е опаковано с фолио и има етикет с име на продукта, произход , дата на производство и др. Не може да се съхранява храна или суровина без да е опакована и етикетирана(изключвам насипни стоки и плодове и зеленчуци).
 Може предполагам и на отделен рафт във вертикален хладилник, като пилешкото е най-отдолу(най-рисково е), но отново всичко е опаковано и няма риск да протече и да замърси.