Аз съм на същото мнение, т.е. не си калибрирайте нивелирите. Ако например сте инсталирали машина за преработка на месо (Никол, не си уточнила точно какви машини продавате), или за опаковане или за рязане и т.н., то това дали машината стои под наклон от 0,и нещо си % няма особено влияние върху продукта, т.е. ако е пълначна машина за колбаси, то саламчето няма да се напълни под ъгъл или наполовина.
Все пак прочетете внимателно изискванията за монтаж на производителя. Ако се изисква прецизна нивелация на машината, то това ще бъде изрично написано с допустимите норми на отклонение, та дори може да е упоменат и инструмента/уреда, с който да бъде извършена инсталацията. Ако нищо не пише - използвате обикновен нивелир. Ако нищо не пише и все пак се съмнявате - обадете се на производителя и питайте. Ако пък се притеснявате заради наближаващ одит - пишете на производителя, а писмения отговор използвайте за доказателство.