Приведеният пример за online уроци за Forex exchange, доста ме подразни. Това са уроци с цел реклама и зарибявка. Много от нашите български платформи осъществяват този пазар като хазартна игра. Идеята, че трябва да си не само умен, но и знаещ и информиран, за да изкараш пари от тази търговия, привлича определен сегмент от млади хора, затова и всяка наша платформа бъка от онлай уроци за forex exchange, Дори и безплатни семинари се правят, за тези които са решили да загубят поне 200 лв.
Например дразнещо е че при толкова много указания, как да си направим анализ на пазара, се избягва най-важното – че това е пазар на истински пари, че се губят истински пари, и шанса да се изгубят е голям. При форекса се печелят пари ТРУДНО, и с МНОГО ПАРИ. Ама МНОГО ПАРИ. Останалото -- храна за цаците.
Нашит форум определено не е ориентиран към цаци, а към колеги с проблеми.
Безплатен обяд няма. Отиваш на курс или си купуваш литература и според парите, които си решил да отпуснеш за тази цел, получаваш и някакъв пакет знания, на по-добрите курсове и know-how.
За често задаваните въпроси FAQs. На повечето от тях отговорът е „четете стандарта”. Специфични проблеми изискват конкретно зададени въпроси. Освен това добра форумна практика е първо да се провери дали точно този проблем, който ни интересува, вече не е разглеждан.
Аз съм против он-лайна на уроци, както и и рубрика за често задаваните въпроси.