Автор Тема: ВНИМАНИЕ !!!  (Прочетена 24219 пъти)

Анонимен

 • Гост
ВНИМАНИЕ !!!
« Отговор #15 -: 08/11/2006, 20:33 »
ле леееее не мога да повярвам
хей колеги аз работя в една от изброените фирми и искам да Ви кажа, че ако всички  консултанти са като тях  лошо ни се пише.
тоя човечец работеше за IPM и дойде с тях в нашата фирма и трябва да Ви кажа, че освен да събираха на електронен носител какво сме написали до момента и да си записват нашите въпроси/без в последствие да отговарят/ друго не правиха.
е резултата е за наша сметка щото ние две години  разработваме документацията и я внедряваме  САМИ !!!!!!!! затова и аз чета тук кой какво напише че да си помогнем.
Потресена съм как е възможно такова безочие да съществува.  
затова  мнението на хората е аман от консултанти. /убедена съм че не всички са такива ама ето  примера - идва ау  всичко знаем и можем, бля бля  колко сме велики  накрая офейква и хоп пише името на фирмата ти в CV си - и хоп следващият излъган.
 няма ли как да се накаже тази лъжа бе хора???

Анонимен

 • Гост
ВНИМАНИЕ !!!
« Отговор #16 -: 08/11/2006, 21:53 »
Видях, че всички сертификации  в биографията на European са от “Moody International”. Явно си допадат.

Katya

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 561
  • ICQ Messenger - 36937072
  • Профил
  • Ел. поща
ВНИМАНИЕ !!!
« Отговор #17 -: 09/11/2006, 00:33 »
Не е еобходимо да изпадаме в подробности, поне според мен. Както каза Marcii (специални поздрави за учасието във форума - ефективно е) -МИР. И аз си имам многото сертификат, вярвам, че и доста от учатсниците също -не е в това работата. Тъпите въпроси са позволени, но не ако занаята ти е консултант - никой не се е родил научен, консултантите също, но си има минимална база, след която можеш да кажеш "Аз съм консултант" и границата е: аз мога да ти дам нещо без да питм за стени,врати и маникюр, защото вече го зная.
МИР - но нека не се изнервяме, все пак форума е за:
-хора, които не са консултанти, но се стараят да се спавят в тази област (и аз съм започнала от там);
-консултанти, ПК идр. с известен опит, които се нуждаем от взаимопомощ (и пак съм от тях);
Подкрепям инициативата за среща на хора от форума, макар че съм провинциалистка и ще ми е по-сложно, но мисля, че наистна си струва
;) поне да видим очите на Europian

Анонимен

 • Гост
ВНИМАНИЕ !!!
« Отговор #18 -: 09/11/2006, 01:48 »
Трябва да е много тапигьоз, та да дойде. Освен това в автобиографията му има снимка - очите са му сини (освен ако не е обработвана с фотошопа). А, може и от срам да си е свалил автобиографията от сайта си.

European

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 89
  • Профил
ВНИМАНИЕ !!!
« Отговор #19 -: 09/11/2006, 13:27 »
Здравейте на всички,
който желае да се види с мен и да събеседваме по управленски системи е добре дошъл-аз съм отворен и добронамерен към всички.
Поздрави и който иска да работи с мен:0897911879

Katya

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 561
  • ICQ Messenger - 36937072
  • Профил
  • Ел. поща
ВНИМАНИЕ !!!
« Отговор #20 -: 09/11/2006, 17:31 »
Здравейте господин Делчев,
ами включете се в инициативата за среща на форума и ще се видим.

European

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 89
  • Профил
ВНИМАНИЕ !!!
« Отговор #21 -: 10/11/2006, 11:18 »
Ще се опитам да дойда в 11:00 ч. на 12.11.2006 в кафе "Лаваца" на Попа

Swetla

 • Гост
ВНИМАНИЕ !!!
« Отговор #22 -: 20/11/2006, 11:52 »
Swetla -
Здравейте колеги
 Скоро попаднах на този форум и съм много доволна от това.
За първи път се включвам и се надявам, че няма да е за последно.
И аз се сблъсках като вас с прехвалени консултанти и се наложи да се справям сама.
Като за първа включване, искам да предопредя, че “Moody International” е с отнети права поне от 2004г. за България, а може би не само - написано е с червени букви в сайта на БСА. Така че - ВНИМАВАЙТЕ!

Анонимен

 • Гост
ВНИМАНИЕ !!!
« Отговор #23 -: 20/11/2006, 23:02 »
Swetla napisanoto za Moody me interesuva t.k sledva6tata sedmica 6te ni oditirat  kade to4no da go pro4eta v saita na BCA ne go namerih

Анонимен

 • Гост
ВНИМАНИЕ !!!
« Отговор #24 -: 20/11/2006, 23:07 »
СЪОБЩЕНИЕ ОТНОСНО АКРЕДИТАЦИИТЕ НА МУДИ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ БЪЛГАРИЯ

 
Муди Интернешънъл ООД разполага със собствена акредитация за сертификация на системи за управление на качеството, издадена от немската служба по акредитация DAR TGA, която е валидна до 20.04.2009г. Валидността на тази акредитация беше потвърдена отново на годишния контролен одит на органа по сертификация към Муди Интернешънъл ООД, който се проведе на 19-20.04.2005г. в София.


Тъй като немската служба по акредитация DAR TGA е член на Международното споразумение за взаимно признаване на сертификатите (MLA), сертификатите за съответствие с ISO 9001:2000, издавани от Муди Интернешънъл ООД под тази акредитация са с международно признание и валидност.


Муди Интернешънъл ООД поддържаше отделна акредитация от Изпълнителна агенция “Българска служба по акредитация” за сертификация на системи за управление на качеството (ISO 9001:2000), която прекрати по свое собствено желание на 1.03.2005г. с писмо до Изпълнителния директор на ИА “БСА”. В Заповед № 220/01.04.2005г. на Изпълнителния директор на ИА “БСА” за отнемане на акредитацията, като за основание на отнемането се цитира точката от процедурата по акредитация за прекратяване на акредитацията по желание на акредитирания орган.


Терминът “отнемане” се използва от ИА “БСА” за всички случаи на прекратяване на акредитацията независимо от основанията за това. ИА “БСА” няма практика да посочва основанието за отнемане на акредитацията, когато публикува информация за това в публичното пространство, включително и на интернет страницата си.


Компетентността на органа за сертификация на системи за управление на качеството на Муди Интернешънъл ООД се потвърждава всяка година от одитори на немската служба по акредитация DAR TGA, което е достатъчна гаранция за високото качество на предоставяните услуги, които са в пълно съответствие с международните стандарти и указания, както и е гаранция за валидността на сертификатите, издавани под акредитацията на немската служба по акредитация DAR TGA.


Повече информация за статута на Муди Интернешънъл като самостоятелен акредитиран орган по сертификация може да бъде получена чрез контакт с немската служба по акредитация DAR TGА и централния офис на Муди Интернешънъл.

моля по-вещите  в областа да ми обеснят  какво означава това обяснение на Муди - имат ли право да сертифицират или не?

Анонимен

 • Гост
ВНИМАНИЕ !!!
« Отговор #25 -: 21/11/2006, 00:33 »
моля по-вещите в областа да ми обеснят какво означава това обяснение на Муди - имат ли право да сертифицират или не?
Разгледай тази страница! URL

Анонимен

 • Гост
ВНИМАНИЕ !!!
« Отговор #26 -: 21/11/2006, 01:41 »
моля по-вещите в областа да ми обеснят какво означава това обяснение на Муди - имат ли право да сертифицират или не?
Moody International ООД посочва като своя акредитеция
"През месец декември 2002 година Муди Интернешънъл ООД стана първата българска сертифицираща организация, която получи международна акредитация TGA-ZM-07-93-00 от DAR-TGA (Служба по акредитация на Германия) спрямо EN 45012 като орган за сертификация на Системи за управление на качеството."

Според TGA този номер акредитация е даден на:

"Die Moody-Gruppe hält weltweit folgende Akkreditierungen:
 
TGA-DAR
Deutscher Akkreditierungsrat /D
Unternehmen: Moody International Certification GmbH, Deutschland
Reg. Nr. ZM07-93-00, Akkreditierung ISO 9001
Reg. Nr. ZM07-93-60, Akkreditierung ISO 14001 ",
което съвсем друго юридическо лице.
Щом сертификатът се издава под акредитация с този номер, това означава, че сертифициращото дружество Moody International Certification GmbH, Deutschland , наема правоспособни одитори от Муди Интернешънъл ООД, които извъръшват сертификационния одит и изпращата на немското дружество докладите си от одитите и предложенията си за издаване/неиздаване на сертификат от немското дружство. На това му се казва с чужда пита майчин помен прави или кичене с чужди пера... Всяка друга процедура би бил некоректна.
Ако Мууди Интернешънъл ООД със седалище в София и регистрирано по българското законодателство, не може самостоятелно да вземе решение за издаване на сертификат, значи то не е сертифициращ орган с акредитация от TGA. (Иначе просто акредитациите на 2 различни юридически лица биха били с различни номера - както и сертификатите.)
И ако отидете на страницата на Moody International Certification GmbH, Deutschland, ще видите, че тямат дори право да одитират всички EAC/NACЕ ключчове: URL
По-нататък следват и всички онези акредитации, които тук в България за аборигените Мууди Интернешънъл ООД обявява и за свои.
В заключение, ако в издадения сертификат стои посоченият номер на акредитация, а заедно с това и името на издателя: b]Unternehmen: Moody International Certification GmbH, Deutschland
Reg. Nr. ZM07-93-00, Akkreditierung ISO 9001 [/b], сертификатът не е фалшив. Ако номерът е същият, но фирмата е друга - гарантирано фалшив.
Една акредитация от TGA-DAR се ползва с много по-голямо доверие (все пак е световно известна) от световно неизвестната акредитация на БСА, която е валидна от Банкя до централна баня, т.е. са мества употреба.
За един сертификат (т.е. удостоверение) от най-важно значение е името на издателя на сертификата - хорат вярват на едни, а на други не.
Анонимен, надявам се, че съм ти помогнал - аз съм от много знаещите, На твоя въпрос дали Мууди Интернешънъл ООД може да се ртифицира може да се отговори само така Вероятно Мууди Интернешънъл ООД нямат никаква акредитация (щото вече доказах, ченямат такава от DAR-TGA и строго погледнато не могат да издават сертификати, нобидейки в една и съща икономическа групировка с Moody International Certification GmbH, Deutschland, те получават поръчки от последното за провеждането на одита, а след това немското дружество провежда вторатаа част от сертификационни процес - сазва "да" или "не" на предложението на одитора от Мууди Интернешйнйр ООД за издаването на сертификат Забележи, че процесът на одитиране и процесът на сертифициране са различни.
Дано съм бил ясен и не съм те (п)объркал повече.
Лека нощ

Katya

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 561
  • ICQ Messenger - 36937072
  • Профил
  • Ел. поща
ВНИМАНИЕ !!!
« Отговор #27 -: 22/11/2006, 23:44 »
Анонимен
Информацията е доста пълна -просто излез от анонимност

European

 • Jr. Member
 • **
 • Публикации: 89
  • Профил
ВНИМАНИЕ !!!
« Отговор #28 -: 23/11/2006, 22:55 »
Няма ли наказания за издаването на такива фалшиви сертификати?

Katya

 • Hero Member
 • *****
 • Публикации: 561
  • ICQ Messenger - 36937072
  • Профил
  • Ел. поща
ВНИМАНИЕ !!!
« Отговор #29 -: 24/11/2006, 00:04 »
Клиента, и пак клиента...............
Господин консултант, та това е заложено в идеологията на всичкидоброволни стандарти.