Автор Тема: печени ядки  (Прочетена 3930 пъти)

zzxxccvv

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
печени ядки
« -: 18/09/2007, 17:08 »
По какъв начин мога да докажя , че достигам температура на готов продукт печени ядки 75 С, аз мога да замервам само температурата на пеща . Може ли някой да ме насочи към съответна апаратура.

Katya

  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 561
    • ICQ Messenger - 36937072
    • Профил
    • Ел. поща
Re: печени ядки
« Отговор #1 -: 21/09/2007, 16:36 »
А защо изобщо сте я заложили?
Има химични термоиндикатори, които се използват при стерилизация, но не зная дали има такъв за 75 градуса.

Katya

  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 561
    • ICQ Messenger - 36937072
    • Профил
    • Ел. поща
Re:печени ядки
« Отговор #2 -: 12/10/2012, 14:58 »
валидирайте процеса - с провеени средства за измервне докажете, че трмп. е съответна при еди какъв си режим на фурната (вариант 1) или заложете в ТД, че при ....градуса на фурната, осигуряватебезопасност и качество на продукта (вариант 2)

Marcii

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 686
    • Профил
    • Ел. поща
Re:печени ядки
« Отговор #3 -: 02/12/2012, 10:59 »
Аз мисля че ако говорим за печене, тук става въпрос не само за температура но и за време.
Валидиране на режима е най лесно с външен термометър, Вероятно вашите фурни имат някакви вградени термометри и таймери.
С един външен метрологично проверен термометър вие може да проследите температурите на печене в началото и в края на процеса за изпичане,   и да докажете че терморегулаторът на фурната поддържа необходимата температура за термична обработка по време на целия процес. Това валидиране може да го заложите веднъж дневно или седмично. Но  верификацията на процеса е свързана с физикохимични и микробиологични изследвания. Необходимо е да имате доказателства, че така описания и правилно приложен режим на термична обработка е достатъчен за постигане на критериите за безопасност на храните, поради които той се прилага.

Seksenov

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 23
  • (¬ ∀ξ F)S,v = 1 − (∀ξ F)S,v
    • Профил
    • Ел. поща
Re:печени ядки
« Отговор #4 -: 05/12/2012, 08:34 »
Здравей с това няма ли да стане?

http://www.testequipmentdepot.com/fluke/thermometers/62.htm

Ако е подходящо пиши ми ще ти кажа къде ги продават и къде калибриат.
(¬ ∀ξ F)S,v = 1 − (∀ξ F)S,v

Tashek

  • Full Member
  • ***
  • Публикации: 102
    • Профил
Re:печени ядки
« Отговор #5 -: 05/12/2012, 21:44 »
Ами моето мнение за инфрачервените / лазерните термометри е много критично. Един обикновен термометър със сонда е напълно достатъчен в случая. Струва макс. 40 лв. Нататък - упътването на Marcii.