Автор Тема: НАССР в ресторант на хотел  (Прочетена 1725 пъти)

Десислава Т.

  • Newbie
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
    • Ел. поща
Здравейте,
Искам да попитам какъв е редът за изхвърляне на хранителните отпадъци от кухня на ресторант в хотел? Какви видове контейнери трябва да има и всичко ли трябва да се дава на екарисаж и задължително ли е да има договор с екарисаж ?

Marcii

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 686
    • Профил
    • Ел. поща
Re:НАССР в ресторант на хотел
« Отговор #1 -: 02/05/2015, 10:17 »
Здравейте,

Прочетете Наредбата за разделно събиране на био-разградимите отпадъци, която включва и ресторантите. Идеята на тази наредба е тези отпадъци да се оползотворяват, а не да се унищожават. На задължително унищожение подлежат опасните отпадъци. Така че за какъв екарисаж става дума?
Трябва да събирате разделно битовите отпадъци според наредбата и да имате договор с фирма която ги оползотворява.
Във всеки случай според наредбата  преди да предприемете някакви действия по отношение отпадъците е необходимо  да знаете какъв е редът и начинът на организиране и функциониране на системата за разделно събиране на територията на вашата община.
« Последна редакция: 02/05/2015, 10:21 от Marcii »