Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - keres

Страници: 1 [2] 3 4 ... 11
16
Поздравления, г-н Стоилов!
Вие сте сред малкото хора, които първо се интересуват какви са изискванията и след това действат. Масовия случай е "те че ми ка'ат, какво да праим!" и теми от сорта "търся да купя ХАСЕПС".

Успех!

17
Обучение / Re:ОБУЧЕНИЕ
« -: 01/06/2011, 10:38 »

18
Модератор трябва тук  :)

19
Похвално е желанието ти да бъдеш точен, както и на всички в този форум предполагам.
Заел си се обаче с не лека задача, имайки предвид че в сертифицираните фирми масово за системата за управление (каквато и да е тя) се говори като за "исото"  ;)

20
С изненада научих, че централният секретариат на ISO в Женева е преминал 4-та пресертификация по ISO 9001 и сертификация по ISO 14001. И през ум не ми е минавало, че организацията ISO (или части от нея) могат да се сертифицират по ISO стандарти.  :) Защо не  :)

Източник

21
A какъв е проблемът одита да се проведе през май?
Ясно е, че всеки одит разстройва нормалната работа на една фирма, но все пак става дума за ден или два. А и не всички специалисти са ангажирани през цялото време с одитора(ите). След като вече сте минавали одити знаете каква е процедурата. Одиторът отиде при един, после при друг, поседи час (максимум два) и отива при следващия специалист/отдел/процес. По-добре да мине по-рано и да си гледате задачите, а не да влизате в схеми със замразени сертификати, допълнителни одити (които се плащат отделно) и т.н.
Ако си поддържате системата перманентно, а не само от одит на одит не би трябвало да ви отнеме много време за подготовка.

22
Браво, супер, не знам вече какво става с тези "стандарти" - ето какво показва справка от БИС за досегашни стандарти за хляб - http://www.bds-bg.org/standard/search.php?keywords=%F5%EB%FF%E1&row_from=0&row_per_page=30&row_total=31

Е, те това ми е най-интересно  :)

23
Цитат
На 5 април трябва да бъде подписан новият стандарт за качество на хляба. Той ще засяга трите вида хляб - бял, Добруджа и типов.

Хлябът по стандарт ще е с годност до 48 часа, каза за Дарик директорът на дирекция „Контрол на храните” в Българската агенция по безопасност на храните д-р Любомир Кулински. По думите му цената на хляба по стандарт не би трябвало да е по-висока от тази на останалия хляб в търговската мрежа.

Хлябът по стандарт за качество ще се прави само от брашно, мая, вода и сол, обясни д-р Кулински. „По стандарт хлябът сме го разписали да е в един доста тесни рамки, като сме се стремили максимално да се доближаваме в рецептурата, доколкото е възможно, до старите, някои от които и сега действащи стандарти. Имам предвид българският държавен стандарт, макар че този хляб няма да е точно хлябът тип български държавен стандарт по много причини. Основно ще се слага брашно, мая, вода и сол. Има години, в които качеството на зърното, респективно на брашното, не е достатъчно високо, тогава ще позволим да се влагат няколко вещества, но те са от органичен произход, основно витамин C, оцетна или лимонена киселина, които в крайния продукт, тоест в опечения хляб по стандарт няма да се откриват лабораторно”, коментира още той.

От 500 до 10 000 лева ще бъде глобата за нарушителите, които не спазват изискванията за производство на хляб по Български държавен стандарт.

Източник

25
Интересно е, че всички ние негодуваме срещу корупцията, а в същото време сме част от нея. Най-малкото като "черпим" изкачащите от храстите КАТ-аджии!

26
В допълнение на това, което казва Anonimen1, би могъл да опишеш в процедурата какви реквизите следва да има това искане или маршрутна карта (в най-общи линии).

Успех!

27
Така е, Клуб 9000 си е една много добра база данни за нелоялна конкуренция между сертификаторите.

28
Май си прав.
Mohammad Yousaf & Sons 9001:2008/HACCP
 ;D

29
В областта на сертификацията американците са напът да ни стигнат. Вижте на какво по паднах American Global Standards
Става дума за "виртуална сертификация"  ;)

За заинтригуваните оставям да разгледат линка, а за останалите ето свободен превод за начина по който се рекламират тези юнаци:

Спестете хиляди на фирмата си всяка година
Спестете ценно време на висшето ръководство
Угодете на клиентите си, които изискват ISO 9001 & ISO 14001
Рекламирайте фирмата си като сертифицирана по ISO 9001 и ISO 14001
Елиминирайте неводещите до нищо записи за несъответствия
Без разходи за пътуване и други плащания


Това е то виртуална сертификация - без одитора да стъпва във фирмата! Все пак е отбелязано, че веднъж на три години може да има и посещение на място, за да се установи, че всичко се спазва, но то е изцяло за сметка на сертификационната организация.

Страници: 1 [2] 3 4 ... 11