Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Теми - keres

Страници: [1] 2
1
С изненада научих, че централният секретариат на ISO в Женева е преминал 4-та пресертификация по ISO 9001 и сертификация по ISO 14001. И през ум не ми е минавало, че организацията ISO (или части от нея) могат да се сертифицират по ISO стандарти.  :) Защо не  :)

Източник

2
Цитат
На 5 април трябва да бъде подписан новият стандарт за качество на хляба. Той ще засяга трите вида хляб - бял, Добруджа и типов.

Хлябът по стандарт ще е с годност до 48 часа, каза за Дарик директорът на дирекция „Контрол на храните” в Българската агенция по безопасност на храните д-р Любомир Кулински. По думите му цената на хляба по стандарт не би трябвало да е по-висока от тази на останалия хляб в търговската мрежа.

Хлябът по стандарт за качество ще се прави само от брашно, мая, вода и сол, обясни д-р Кулински. „По стандарт хлябът сме го разписали да е в един доста тесни рамки, като сме се стремили максимално да се доближаваме в рецептурата, доколкото е възможно, до старите, някои от които и сега действащи стандарти. Имам предвид българският държавен стандарт, макар че този хляб няма да е точно хлябът тип български държавен стандарт по много причини. Основно ще се слага брашно, мая, вода и сол. Има години, в които качеството на зърното, респективно на брашното, не е достатъчно високо, тогава ще позволим да се влагат няколко вещества, но те са от органичен произход, основно витамин C, оцетна или лимонена киселина, които в крайния продукт, тоест в опечения хляб по стандарт няма да се откриват лабораторно”, коментира още той.

От 500 до 10 000 лева ще бъде глобата за нарушителите, които не спазват изискванията за производство на хляб по Български държавен стандарт.

Източник

3
В областта на сертификацията американците са напът да ни стигнат. Вижте на какво по паднах American Global Standards
Става дума за "виртуална сертификация"  ;)

За заинтригуваните оставям да разгледат линка, а за останалите ето свободен превод за начина по който се рекламират тези юнаци:

Спестете хиляди на фирмата си всяка година
Спестете ценно време на висшето ръководство
Угодете на клиентите си, които изискват ISO 9001 & ISO 14001
Рекламирайте фирмата си като сертифицирана по ISO 9001 и ISO 14001
Елиминирайте неводещите до нищо записи за несъответствия
Без разходи за пътуване и други плащания


Това е то виртуална сертификация - без одитора да стъпва във фирмата! Все пак е отбелязано, че веднъж на три години може да има и посещение на място, за да се установи, че всичко се спазва, но то е изцяло за сметка на сертификационната организация.

5
За ваша информация...
Малко късно, но и аз едва сега разбрах за това!

Поздрави на всички!

6
"Слушам и не вярвам на очите си" - 88 посетители в 6:40 тази сутрин  ???

7
Понеже форума от изместно време стои в притихнало положение ще пробвам малко да го провокирам към пробуждане  :)

Темата за връзки между консултанстки и сертификационни организации е дълга и отдавна нищена в този форум. Затова моя подход ще бъде малко по-различен. Реших да извадя от club9000.org и събера в един файл статистиката за броя подготвени за сертификация по ISO 9001 Системи за управление на качеството от водещите (поне по брой сертифицирани клиенти) консултантски фирми разпределени по сертификационни организации.

Държа да отбележа, че поста не е насочен конкретно срещу никого и цели единствено "изясняване на картинката". Изводите оставям на вас.

8
Струва ми се, че ще е полезно да започнем една такава тема.
Малко се обръща внимание на прилагането на статистичеките методи в управлението на качеството.
Предлагам ви всеки който има опит в използването на статистически методи да го сподели с другите, чрез реален пример от практиката. Надявам се така да сме си полезни един на друг.
За да дам своя принос за идеята съм описал (в приложените към поста файлове) използването на Диаграми на разсейване - коефициент на корелация (един от Седемте прости метода за управление на качеството). Моля да ме извините ако поясненията ми са прекалено елементарни и повърхности, но направих всичко набързо, пък и е по-добре да е достъпно за всички.

Надявам се идеята ми да ви допадне!

9
Пожелавам ви една тиха и мирна Коледа, изпълнена с много светлина в душата и
радост в сърцата! И нека пламъчето от празничната свещ ви топли цяла година
в мислите ви, а светлината от Коледната звезда ви води по пътя през
следващата година!

10
Здравейте

http://mi-news.moody.bg/novosti_show.php?id=461&offset=

Някой има ли повече информация по въпроса?

11
Привет

Сблъскавам се със следния проблем.
Фирмата се разделя на две отделни юридически лица. По странно стечение на обстоятелствата едната се явява клиент на другата. Въпроса е какво да се прави със до сега съществуващата СУК. Възможно ли е да е обща, като само се актуализира или трябва задължително да са две отделни. Изобщо някой сблъскавал ли се е с такъв пробелем?
Ще съм благодарен на всякаква информация по темата.
Поздрави

12
Здравейте

Някой има ли опит в описването на процесите на СУК, чрез модел IDF и познат ли ви е друг софтуер за това освен AI0 WIN?

Благодаря

13
Всякакви / ISO/ТS 16949
« -: 30/10/2006, 22:14 »
Здравейте
Може ли някой да ми каже ако една фирма има дейност /и СУК със същия обхват - ISO 9001/ "Доставка и продажба на автомобили, резервни части и сервиз", дали за нея е приложим 16949 или той касае по-скоро производството?

Благодаря

14
Някой може ли да ми разкаже нещо за елемент 7.5.2. от ISO 9001:2000, защото за мен това си е една тъмна Индия?! А ме е стах от тъмното

15
Някой може ли да раздуха историята около това как точно тези одитори, толкова тровещи здравето ни , са получили правото да го правят и как простосмъртен като мен, може да стане одитор с правото да сертифицира СУК?

Страници: [1] 2