Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - bivsh

Страници: [1] 2 3 ... 14
1
Предложиха ми да разработя Браншови кодекс за защита на личните данни.
Регламента влиза в сила през май 2018г. Четох регламента 2 пъти и мисля, като специалист по качество и ми става една мъгла.
Чета пак и мъглата става още по-гъста. А хората, които са я чели са наясно с нея. Не са създали нито един формуляр. Дори това което ми го дадоха сурово не е номерирано.Дайте някакъв съвет.

2
Благодаря Марси,
Аз наистина се бях оттеглил от активното ИСо, но като ме попитат искам да съм компетентен.
Наистина Нищо не разбрах от 5-те защо, а ти ме светна... то това да не е Ишикава.
Наистина в момента нямам въпроси, но за всеки случай дай си електронният адрес
 и телефона.
Пиши ми на bivsh@abv.bg
bivsh

3
петте защо и ф-ма с примери за машиностроително предприятие.

4
Обяснете ми какво е това "5 защо". Моля за конкретен пример от машиностроенето.

5
Здравейте всички. Отдавна не бях попадал на форума.

6
напиши им официално писмо.може ли да се отложи? ако не, моля посочете нормативна база. договора, който сте сключили си е нормативна база. одита не ти е проблем. вие имате брак със сертифициращата фирма. за определен срок.
питай шефа. той винаги знае повече.

7
и от мене здраве на съфорумците.

8
логично е тогава да се направи държавна структура, която да контролира верността на издаденият сертификат и при жалба да се провери съществува ли документацията през годините ( преглед от ръководството, вътрешни одити. 5годишен документ за бъдещи творчески планове).
на кого да се даде такава функция. сега върви програма за финансиране, чрез европейски фондове на стандартите. те поне ще искат периодичен контрол на това какво се случва.
трябва да има претръскване. и закриване на консултантски и сертификационни организация.

9
честита нова година. желая здраве и пари на всички във форума

10
по радио "хоризонт" казаха, че ЕС отпуска 550милиона евро на Хърватска, за да хармонизира стандартите си. Хърватска още не е член на ЕО.
за нашите стандарти колко пари дадоха? Симеон дянков, ако направи проверка как ние сме ги усвоили парите, по добре да пие една малка. за голяма няма пари.


edit otk: Преместено в правилния раздел

11
щом имаш акредитация от БСА, другите са длъжни да я признаят. приема се взимното признаване. не съм спец и не съм сигурен в това, което казвам. нека някой друг да потвърди. директно питай БСА.

12
всичко имаше, като храна в изобилие. дори при кафе паузите.организаторите са умни хора. наистина разговорите бяха по-интересни от едно ядене. за мен учудване беше може би наистина, че нямаше журналисти, ами влязох и в сайта на клуб 9000 и там не пише нищо след конференцията. Нека напишат поне, че се е провела. нека в сайта си да се хвалят поне. кой дошъл? кой какво казал? едно са наясно, че старите контакти/връзки са си връзки, ама вече се иска и реклама и самореклама. тия от съюза на специалистите по качество, спонсор им е АЕЦ козлодуй. ми като го закрият аец-а и тях няма да ги има.

13
поискай 7 оферти от такъв доставчик. говори с тях по телефона. по електонен адрес и с факс. питай ги за колко дена и колко човека. питай ги с вечеря или с вечеря и закуска от ваша страна. питай ги, ако може цялата работа да стане за 1 ден. и цената си я сметни.

14
а бе христо, да не сме били на различни конференции.
зоева даде три награди на три фирми, като отличи и персонално служители на тези фирми (поне им прочете имената). кафе паузата беше нормална, с много разговори и запознанства. има хора, които се виждат един път в годината и това е конференцията. не бих казал, че е имало конфликти. водещите искаха да има дискусии и за мен се получиха.
после пак ще пиша

15
гилдията се събра. 20г. доста хора. залата беше пълна. много добра организация. много хора отсъстваха, но бизнеса им върви сигурно. много ми хареса началника на кабинета на министъра Трайчо Трайков, която прочете неговото приветствие. много красива жена и с излъчване. дано зоева и проф.тасев намерят път до сърцето на министъра.
лекторите същите. огнян василев и анастас кехайов с най-голямо присъствие. умеят. и един немец, дето говореше на английски. неговата лекция беше хубава, защото говореше за образованието от детска градина до више и квалификации. ново нещо за ...и сертифициране, а неговия човек е орлин николов. той не дойде, анеговата лекция я разказа една жена без слайдове и без става и не можах да я видя, че и кратко говори.
освен това видях стари слайдове, стара информация,която се допълва устно върху слайда.
държавните структури присъстваха и са си на място.
тази конференция спокойно може да се разшири и на нея да се събират всички частни и държавни структури. ако държавните структури изпращат и от регионите, те ще се обучават и запознаят с много хора.
освен това трябва да се привличат и РИОКОЗ идр.
говореше се най-много за качество, останалите стандарти и специалисти от предприятията ги нямаше. ако лъжа, аз не съм разбрал.
много хубава чанта дадоха с материали, част от тях са на диск.
и това е.
ако се сетя още нещо, ще го напиша.

Страници: [1] 2 3 ... 14