Покажи участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.


Публикации - mihopsixo

Страници: [1] 2
1
Браво Velbon!
Напълно съм съгласна с теб, защото съм твърдо убедена, че много от експертите незнаят и не са компетентни!

2
Също така трябва да се взе предвид, за какво са се договаряли консултантската организация и съответната фирма и дали тази интегрирана система, за която пишете, отговаря на изискванията на програмата и разбира се е записана в договора между бенифициента и МИЕ.
Ако всичките тези условия са изпълнени невиждам причина да не я прознават.
А ако наистина неможете да се разберете, просто се обадете в МИЕ в изпълнителното звено по програма ФАР - Консултанска гранта схема и ги питайте за какво става дума.
Но също така имайте предвид, че много се спикулира и слуховете са хубаво нещо, но обикновенно са невярни и всяват смут.
Поздрави

3
Здравейте,
Мога много и на дълго да разказвам за глупоста, както на регионалните координатори, така и на проверяващите в София в министерството.
Що се отнася точно до визуализацията, моят опит показа, че да има мир с всички е необходимо в зависимост от С6 "Списъка на документи потвърждаващи извършените дейности (Activity verification)", част от тези документи да бъдат визуализирани. Разбира се това е строго спицифично за различните фирми (консултантски имам предвид), просто въпрос на договорка. Иска се също така в началната и крайната страница на наръчника да бъдат визуализирани.
А що се отнася до това, че непризнават интегрирани наръчници съжалявам за израза, но могат да го издухат. Защото, ако се позовете на същият по горе цитиран списък, просто го прочитат и се съгласяват.
Моят опит беше, че постоянно ни търсиха доклади от вътрешни одити, но никъде не ги представих, просто защото не са договорени и одобрени от МИЕ.
Поздрави

5
Защо бе Кате търсиш системата за хранителния магазин, нали си консултант?

6
Защото каже ми какво разбира един ветеринарен доктор от технология за производство на каквото и да е било. Та той разбира основно от болести по животните, но и това е спорен въпрос, защото ако не са работили като такива определено и от това не разбира. Същото се отнася и за докторите от РИОКОЗ.

7
Ами последното Ви изречение е много вярно, те наистина незнаят какво искат, защото никой не ги обучава. Лошото е че си мислят, че знаят и побъркват хората с изкривени разбирания. Даже и не разбират какво ги чака с влизането ни в ЕС, защо има специален РЕГЛАМЕНТ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 29 април 2004 година относно официалния контрол, провеждан с цел осигуряване на проверка на съответствието със законодателството за хранителните смески и хранителните продукти и правилата за опазване здравето на животните и хуманното отношение към животните
(EC) № 882/2004, както и РЕГЛАМЕНТ (ЕО) 854/2004 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА от 29 април 2004 година относно определянето на специфични правила за организацията на държавния контрол върху продукти от животински произход, предназначени за кoнсумация от хора. А истината е че те, имам предвид РИОКОЗ и ДВСК даже незнаят че има и такива неща. Положението им според мен много ще се влоши.

8
Затова спор няма. Хубаво е че имате желание да се обучавате. Истината е че материалите които се намират в интернет не винаги достоверни, имам предвив разработките по НАССР. Трябва да знаете, че колкото и универсално да звучат някои правила и процедури всяка организация е сама за себи си и тя има своята спечифична организация.

9
Ами мила госпожо трудно ще се справите сама, ако сте решили разбира се, да създатете цялата документация по въвеждането на ДПП, така наречените пререквизитни програми и НАССР, и моето лично убеждение е че трябва да ползвате консултански услуги. Но разбира се това е вашо лично решение.
Що се отнася до курсовете, такива обучения се организирват от ТЮФ НОРД, ТЮФ РАЙЛАНД, ЛОЙДС и др. разбира се, но поне тези са реномирани и имат акредитирани одитори по НАССР и ще Ви получите добро обучение.

10
А щом си и одитор, одитор по какво ISO 9000, ISO 22000, HACCP?

11
към Marcii
Ти си много интересен субект и за първи път виждам консултант, понеже ти твърдиш че си такъв да дава толкова много информация. Само че нали разбираш, че болшинството от хората в този форум чакат нещо на готово и ако може БЕЗПЛАТНО. А както знаеш всяко удоволствие на този свят се заплаща по един или друг начин и твоите действия не се връзват.
Но все пак ми харесваш, защото даваш почти адекватна информация и явно ползваш усилино стандартите.

12
Ами ZIBO без пари нищо няма да научиш. Освен да ти дават грешни напътствия нищо друго нама да се получи. Щом искаш да знаеш трябва да инвестираш, било то пари, време или нещо друго.

13
А който иска да притежала ISO 22 000 на бг наистина ще трябва да си го купи, защото дори и да намерите апокрифна версия на стандарта не е ясно какъв ще бъде превода и какво ще разберете от него. Не че превода на БДС ISO 22 000 ще е кой знае колко читав, но поне може малко или много да му се вярва.

14
Много ясно, че като изтеглиш законопроект, който е със статус проект е логично да претърпи някаквипромени  - това се отнася заMarcii

15
В последните изменения на Закона за храните никъде не е казано и няма да бъде казано, че ISO 22 000 ще беде задължително. Това е все едно да направиш ISO 9000 задължителен.

Страници: [1] 2